Saksan entisen presidentin lääkäripoika puukotettiin esiintymislavalle – tämä teosta ja motiivista tiedetään nyt: "Yleinen antipatia miehen perhettä kohtaan"

2:22
Lääkäri surmattiin lavalle kesken julkisen luennon.

Saksan entisen liittopresidentin Richard von Weizsäckerin poika Fritz von Weizsäcker kuoli puukkohyökkäyksessä Berliinissä eilen. Hän oli 59-vuotias.

Von Weizsäcker työskenteli yksityisen sairaalan sisäelintautiosaston johtavana lääkärinä. 

Poliisin mukaan Fritz von Weizsäcker oli pitämässä julkista luentoa maksasairauksista sairaalan tiloissa, kun yleisöstä noussut mies juoksi tämän kimppuun veitsen kanssa.

Hän vahingoittui vakavasti tilanteessa ja kuoli elvytysyrityksistä huolimatta.

Epäilty toimitetaan psykiatriseen hoitoon

Reutersin haastatteleman syyttäjä Martin Steltnerin mukaan epäilty on 57-vuotias mies, joka saatiin kiinni tilanteen jälkeen. Mies oli saapunut yleisöön kuuntelemaan luentoa, ja hyökkäsi kesken kaiken puukottamaan von Weizsäckeriä.

Syyttäjä ei kuitenkaan aio nostaa syytteitä.

– Ensitutkimusten perusteella mies kärsii mielen sairaudesta ja emme aio nostaa syytteitä tai vaatia vankeutta, vaan toimittaa hänet psykiatriseen hoitoon, Steltner kommentoi.

Miehet eivät tunteneet entuudestaan.

– Epäillyn ja uhrin välillä ei ole henkilökohtaista yhteyttä. Teon motiivi näyttää olevan yleinen antipatia uhrin perhettä kohtaan.

Fritz von Weizsäckerin isä Richard toimi Saksan liittopresidenttinä vuosina 1984–1994. Hän kuoli vuonna 2015.

Yleisössä ollut poliisi riensi apuun

Yleisössä oli myös vapaa-ajallaan vapaa-ajalla luennolle osallistunut Berliinin poliisivoimiin kuuluva 33-vuotias mies, joka juoksi auttamaan von Weizsäckeriä.

Puukottaja osui myös häneen.

– Hän on hoidossa berliiniläisessä sairaalassa. Hänellä Tiedossamme ei ole enää hengenvaaraa, poliisin , että mies olisi ollut potilaana kyseisessä sairaalassa, kommentoi poliisin tiedottaja Anja Dierschke uutistoimisto Reutersille eilen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja