Mainos

Saksan demarien kanslerinimi julki maanantaina

Saksan sosiaalidemokraatit (SPD) nimeävät ensi syksyn parlamenttivaalien liittokansleriehdokkaansa maanantaina eli heti Ala-Saksin sunnuntaisten osavaltiovaalien jälkeen. SPD:n johto on kutsuttu maanantaiksi koolle erityisistuntoon Bonniin.

Oppositiossa olevan SPD:n liittokansleriehdokas on joko puoluejohtaja Oskar Lafontaine tai Ala-Saksin osavaltion sosiaalidemokraattinen pääministeri Gerhard Schröder. Mielipidekyselyjen mukaan Schröder menestyisi syksyn vaaleissa paremmin kuin Lafontaine. Schröderin ehdokkuuden kannalta on kuitenkin ratkaisevaa, kuinka hän menestyy Ala-Saksin osavaltiovaaleissa sunnuntaina.

Saksan liittopäivävaalit pidetään syyskuussa. Mielipidekyselyissä SPD on tällä haavaa edellä liittokansleri Helmut Kohlin kristillisdemokraatteja (CDU). Frankfurter Allgemeine Zeitungin keskiviikkona julkistamassa kyselyssä SPD:lle ennustettiin 39,9 prosenttia äänistä ja CDU:lle 32,9 prosenttia.

Kristillisdemokraattien hallituskumppani FDP saisi kyselyn mukaan 6,1 prosenttia äänistä ja ympäristöpuolue vihreät 11,7 prosenttia. (STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.