Mainos

Saksan CDU kertoi taas pimeistä rahoista

Saksan kristillisdemokraattisen puolueen (CDU) vaikeudet syvenevät entisestään. Kristillisdemokraattien johto Hessenin osavaltiossa paljasti eilen illalla, että puolue oli vuosikausia saanut miljoonia markkoja salaisilta ulkomaisilta tileiltä.

Saksa

Salaisista tileistä kertoi entinen sisäministeri Manfred Kanther. Kanther myönsi, että ulkomaille oli siirretty miljoonia D-markkoja puolueen varoja hänen ollessaan CDU:n puoluejohtaja Hessenin osavaltiossa. Osakkeisiin sijoitettujen rahojen arvo kohosi huimasti ennen kuin niitä ryhdyttiin kotiuttamaan todellista alkuperää ilmoittamatta. Aiemmin Hessenin CDU ilmoitti, että se oli saanut 13 miljoonaa D-markkaa testamenttilahjoituksina ulkomailta.

Kanther oli sisäministerinä Helmut Kohlin hallituksessa, joka joutui väistymään vaalitappion jälkeen syksyllä 1998. Kohl itse on myöntänyt vastaanottaneensa ottaneensa vastaan kaksi miljoonaa D-markkaa puolueelleen. Kohl ei ole kertonut, mistä lahjoitukset olivat peräisin. Sanojensa mukaan Kohl lupasi lahjoittajille, ettei paljasta heidän henkilöyttään.

Wolfgang Schäuble, Kohlin seuraaja CDU:n johdossa, ilmoitti puolestaan alkuviikosta, että hän oli saanut 100000 D-markan lahjoituksen puolueelle saksalaiselta asekauppiaalta. Schäublen mukaan CDU:n rahastonhoitaja ei ollut merkinnyt lahjoitusta oikein puolueen kirjanpidossa. Mitään väärää ei lahjoitukseen Schäublen mukaan liity, eikä hän siksi aio erota.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.