Mainos

Saksan AY-liike vaatii hellerajoja töihin

Keski- ja Etelä-Eurooppaa vaivanneet helteet uuvuttavat jo työntekijöitä. Saksassa ehdotetaankin työpaikoille hellerajoja.

Saksassa ammattiyhdistysliike vaatii kesäkuukausiksi samanlaisia huonon sään rajoja kuin talvella. Rakennusteollisuuden työntekijöitä edustava ammattiliitto on vaatinut, että työt on keskeytettävä, kun lämpötila nousee esimerkiksi yli 35 asteen.

Myös toimistotyöntekijöille halutaan joustava työaika niin, että helteellä työt voidaan hoitaa varhain aamulla tai myöhemmin illlalla. Kaiken taustalla on ainakin kesä 2003, jolloin Euroopassa kuoli noin 20 000 ihmistä kuumuuteen.

Asiantuntijoiden mukaan äärimmäisissä sääolosuhteissa kehon lämpötasapaino voi todella horjua, ja silloin töiden jatkaminen on hengenvaarallista.

Saksalaisilla rakennuksilla täkäläisistä kouluista tuttu helleraja ei liiemmin kerää kannatusta. Yhä suurempi osa alan työntekijöistä on itsenäisiä keikkarakentajia, jotka kiertävät työmaalta toiselle ympäri Saksaa ja koko Eurooppaa. Heille turhat paussit tietävät tulon menetyksiä, joita kukaan ei halua.

Kuumuus painaa koko Eurooppaa, mutta meneillään ei kuitenkan ole vuosisadan eikä edes vuosikymmenen hellekesä. Todella paahtavat heinä- ja elokuu ovat kuitenkin seuranneet toisiaan jo usean vuoden ajan. Siksi esimerkiksi Saksassa halutaan panna tiettyjä pelisääntöjä uusiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.