Mainos

Saksalle tarjotaan salaisia pankkitietoja veronkiertäjistä

Saksan viranomaiset ovat joutuneet hankalan moraalisen ongelman eteen: tuntematon taho on tarjonnut heille salaisia tietoja 1 500 henkilöstä, jotka kiertävät veroja Sveitsin pankkien kautta. Tietoja tarjotaan 2,5 miljoonan euron maksua vastaan.

Tarjoajan mukaan summa kannattaisi maksaa, sillä viranomaiset saisivat tietojen ansiosta perittyä takaisin jopa 200 miljoonaa euroa menetettyjä verotuloja. Ajatus todennäköisesti varastettujen pankkitietojen käyttämisestä kuitenkin herättää vastustusta, ja myös Sveitsi on kimmastunut tapauksesta.

- Minusta on pulmallista maksaa rahaa sellaisesta, mikä on päätynyt jonkun haltuun kyseenalaisin keinoin, pohti puolustusministeri Karl-Theodor zu Guttenberg.

Sveitsin presidentti Doris Leuthard varoitti, ettei rikollisten kanssa pidä tehdä kauppoja. Sen sijaan verohallinnon työntekijäliitto sekä oppositiossa olevat Saksan sosiaalidemokraatit kehottavat tarttumaan tarjoukseen.

- Jos voimme saada 100-200 miljoonaa veroja takaisin maksamalla 2,5 miljoonaa, ei hallituksen pitäisi empiä ,sanoi puolueen edustaja Nicolette Kresl.

Ulkoministeri Wolfgang Schäuble ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.