Mainos

Saksalaisyritys tekee kovaa tiliä kuolleiden ruumiinosilla

Saksalainen terveydenhuoltoalan yritys on jo vuosia haalinut kyseenalaisin keinoin kuolleiden ruumiinosia raaka-aineeksi Ukrainasta. Lehtitietojen mukaan yhden ihmisruumiin "kierrättämisellä" pystytään parhaimmillaan tekemään jopa 250 000 dollarin voitot.

Viikkolehti Der Spiegel väittää tuoreessa numerossaan, että Pohjois-Baijerissa päämajaansa pitävä Tutogen-niminen yritys välittäisi Ukrainasta hankittuja kuolleiden ruumiinosia yli 40 maahan. Erityisesti erilaisissa implantaatioissa ja proteeseissa, mutta myös hammashoidossa sekä luuston korjauksissa käytetään raaka-aineena ruumiinosia.

Ruumiinosakauppaa käydään myös täysin laillisesti. Saksalaisyritys Tutogenin epäillään kuitenkin hankkineen ruumiinosia Ukrainasta pilkkahintaan ja usein ilman omaisten suostumusta.

Nimenomaan Itä-Euroopan maissa elinten luovutuksiin ja kuolleiden ruumiiden hyödyntämiseen liittyvä lainsäädäntö on huomattavasti löyhempää kuin lännessä. Siksi kovaa voittoa tavoittelevat terveydenhuoltoalan yritykset hankkivat raaka-aineensa nimenomaan idästä.

Siirtoelimiä on tuotettu jo vuosia laittomasti, mutta edullisesti muiden muassa Romaniasta.

Esimerkiksi yhdestä reisiluusta saksalaiset ovat Der Spiegelin julkistamien dokumenttien perusteella maksaneet Ukrainassa 42,90 euroa ja kallosta 32,20 euroa. Eteenpäin näitä ruumiinosia on välitetty jopa satakertaisilla voitoilla.

Saksalaisten asiantuntijoiden mukaan kuolleiden ruumiinosien hyödyntämisessä on kysymys ennen muuta huikeista voitoista, ei niinkään paremman hoidon takaamisesta potilaille.

Useissa tapauksissa muovikomposiiteista tai muista raaka-aineista valmistetut implantaatit ovat kestävämpiä ja luotettavampia kuin oikeista ruumiinosista muokatut tuotteet.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.