Mainos

Saksalaisrauhanturvaajien bussi räjähti Kabulissa

Afganistanissa bussiin tehdyssä pommi-iskussa on kuollut kuusi ihmistä. Surmansa saaneista kolme kuului saksalaiseen rauhanturvajoukkoon.

Kuusi ihmistä on kuollut rauhanturvaajien bussiin tehdyssä pommi-iskussa Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa.

Saksan puolustusministeri Peter Struckin mukaan neljä uhreista on saksalaisia rauhanturvaajia. Räjähdyksessä loukkaantui lisäksi lähes 30 ihmistä.

-Neljä sotilastamme kuoli ja 29 haavoittui, seitsemän vakavasti. Monet asiat viittaavat itsemurhaiskuun. Mitään ennakkovaroitusta ei annettu, Struck sanoi.

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder tuomitsi iskun raukkamaisena ja salakavalana ja totesi, että tämänkaltaiset iskut on tarkoitettu torpedoimaan Afganistanin rauhanhanke. Myös Afganistan, Belgia, Ranska, Pakistan ja Yhdysvallat tuomitsivat iskut. Yhdysvaltain presidentti George Bush soitti Schröderille ja esitti surunvalittelunsa, kertoi Valkoinen talo.

Rauhanturvaajat olivat matkalla lentokentälle lähteäkseen Afganistanista tehtävänsä päätyttyä. Linja-autossa oli räjähdyshetkellä yli 30 ihmistä.

Afganistanin poliisiviranomaisten mukaan pommi-iskun tekijä ajoi todennäköisesti taksilla rauhanturvaajia kuljettaneen bussin viereen ja laukaisi kyydissään olleen pommin. Linja-auto romuttui silminnäkijöiden mukaan täysin.

Räjähdys tapahtui Kabulista itään Jalalabadin kaupunkiin vievällä päätiellä Kabulin keskustan ja saksalaisten tukikohdan välissä. Iskun tekijää ei vielä tiedetä. Viranomaiset ovat kuitenkin ehtineet syyttää iskusta maata aiemmin hallinnutta Taleban-liikettä.

(MTV3-AFP-Reuters-DPA-STT)

(Seitsemän uutiset 07.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.