Mainos

Saksalaisnaisen elinkautistuomio lapsimurhista vahvistui

Vahva aihetodisteiden ketju on riittänyt yhdistämään saksalaisnaisen ruotsalaisen Arbogan raakoihin lapsisurmiin. Svean hovioikeus vahvisti maanantaina viime lokakuussa käräjäoikeudessa tuomitun 32-vuotiaan Christine Schürrerin elinkautisen vankeusrangaistuksen.

Schürrer tuomittiin 1- ja 3-vuotiaiden lasten murhasta ja lasten äidin murhan yrityksestä Keski-Ruotsissa sijaitsevassa Arbogassa viime maaliskuussa. Hovioikeus korotti myös käräjäoikeuden määräämiä vahingonkorvauksia lasten vanhemmille. Schürrer kärsii rangaistuksensa mitä todennäköisimmin Saksassa.

- Olen helpottunut, todella helpottunut. Nyt voin palata takaisin Arbogaan, eikä minun tarvitse olla peloissani, surmattujen lasten äiti sanoi tuomion julistuksen jälkeen uutistoimisto TT:lle.

Schürrer otti asianajajansa mukaan hovioikeuden tuomion vastaan yllättyneenä ja pettyneenä Västeråsissa, jossa hän istuu vangittuna.

Mustasukkaisuus taustalla

Arbogan kaksoissurmasta epäiltiin ensin lasten isää, mutta hänet vapautettiin jo muutaman päivän jälkeen. Tämän jälkeen poliisin mielenkiinto kääntyi Schürreriin, jolla oli aikaisemmin ollut suhde lasten äidin uuden miesystävän kanssa.

Hovioikeuden mukaan surmien motiivina oli Schürrerin pakkomielle entistä miesystäväänsä kohtaan. Poliisi oli muun muassa löytänyt materiaalia Schürrerin tietokoneelta, joka viittaa tämän olleen hyvin mustasukkainen entisen miesystävänsä uudesta elämästä.

Oikeudenkäynti sai osakseen suurta huomiota paitsi teon raakuuden vuoksi myös siksi, että syyttäjällä ei ollut esittää Schürreriä vastaan vankkaa teknistä todistusaineistoa, kuten esimerkiksi dna-näytettä.

Murha-asetta ei myöskään ole löydetty, mutta sen epäillään olleen vasara. Hovioikeus piti aihetodisteiden sarjaa kuitenkin riittävän vahvana yhdistämään naisen tehtyihin rikoksiin.

Hovioikeus antoi painoarvoa myös sille, että surmattujen lasten äidillä oli jotain muistikuvia tapahtumista. Äiti muisti muun muassa sen, että häntä vastaan hyökännyt henkilö oli nainen. Tämä oli esitellyt itsensä nimellä Tine, joka on Schürrerin lempinimi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.