Saksalaisnainen siepattiin Kabulissa

Kaappauksen tekijöiksi epäillään paikallisia rikollisryhmiä. Ne ovat viime vuosina siepanneet useita ulkomaalaisia Kabulissa. Kidnapatut on vapautettu lunnaitten maksun jälkeen.

Afganistanin viranomaiset ovat saaneet hoidettavakseen jo kolmannen ulkomaalaisten sieppaustapauksen. Pääkaupungissa Kabulissa siepattiin saksalainen nainen, joka kuuluu kristilliseen avustusjärjestöön.

Tekijät saattavat Kabulin poliisin mukaan olla rikollisia eivätkä Taleban-liikkeen jäseniä.

Neljä aseistautunutta miestä sieppasi naisen keskellä päivää ravintolasta kaupungin lounaisosassa. Naisen seurassa ollut mies pääsi pakenemaan. 31-vuotias nainen kuuluu kristilliseen Ora International -avustusjärjestöön.

Tapahtumapaikalle osui afganistanilainen poliisipartio, joka ryhtyi tulittamaan autolla pakenevia sieppaajia. Sieppaajat pääsivät kuitenkin pakoon, mutta yksi luodeista tappoi sivullisen taksinkuljettajan.

Rikollisryhmät ovat viime vuosina siepanneet useita ulkomaalaisia Kabulissa. Heidät on vapautettu lunnaitten maksun jälkeen.

Taleban-liike pitää edelleen panttivankeinaan 19:ää siepattua eteläkorealaista kristillistä lähetystyöntekijää. Kaksi ryhmän miesjäsentä on surmattu ja kaksi naisjäsentä vapautettu.

Taleban sieppasi kuukausi sitten myös kaksi saksalaista miespuolista avustustyöntekijää. Toinen heistä on surmattu ja toinen yhä vankina. Taleban on vaatinut Saksaa vetämään rauhanturvaajansa Afganistanista, mutta Saksan hallitus on torjunut vaatimuksen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat