Mainos

Saksalaisministeri ajoi virkamersulla lomalle Espanjaan

Saksan terveysministeri Ulla Schmidt on joutunut kiusalliseen tilanteeseen virka-auton käytöstään.

Saksaa painavasta talouslamasta huolimatta Schmidt päätti ottaa virka-autonsa kuljettajineen mukaan lomamatkalleen Espanjan Alicanteen. Teko tuli nolosti julkisuuteen, kun 90 000 euron arvoinen Mercedes varastettiin lomamatkan aikana.

Ulla Schmidt itse lensi lomalleen, mutta hänen kuljettajansa ajoi perästä virka-auton ministerin käyttöön. Matkaa Saksasta Espanjaan kertyi kaikkiaan 2400 kilometriä.

Ministeri on puolustellut autonkäyttöään sanoen, ettei hän ole tehnyt mitään väärää. Schmidtin mukaan hän ymmärtää ihmisten hämmennyksen, mutta vakuuttaa noudattaneensa Saksan lakia ja oikeuksia.

Myös sosiaalidemokraattinen puolue on joutunut selittelemään ministerinsä tekoa, joka tuli kiusallisesti vain kaksi kuukautta ennen liittopäivävaaleja. Puolueen tiedottajan mukaan Schmidtillä oli matkansa aikana joitakin virallisia tehtäviä, kuten tapaaminen Espanjassa asuvien saksalaiseläkeläisten kanssa. Tiedottaja Dagmar Kaiserin mukaan virka-auton käyttö oli tarpeen myös turvallisuussyiden takia.

Puolueen mukaan 60-vuotias Schmidt merkitsee muistiin autonsa yksityisen käytön ja maksaa siitä myöhemmin erikseen.

Selittelyt eivät ole tyydyttäneet Saksan oppositiota, Veronmaksajien liittoa tai parlamentin valtiovarainvaliokuntaa, jotka ovat vaatineet terveysministeriltä tarkempaa selvitystä loma-autoilustaan.

(MTV3 - APTN)

"YMMÄRRÄN IHMISTEN HÄMMENNYKSEN"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.