Mainos

Saksalaismiehen teloitusta yritettiin lykätä

Saksalaismiehen teloitus Yhdysvalloissa aiotaan laittaa täytäntöön useista vetoomuksista huolimatta. Haagin kansainvälinen tuomioistuin vetosi myöhään eilen Yhdysvaltoihin kuolemaantuomitun saksalaisen Walter LaGrandin teloituksen lykkäämiseksi. Tuomioistuin esitti vetoomuksensa Saksan pyynnöstä.

Arizonan kuvernööri Jane Hull ilmoitti kuitenkin, että LaGrand teloitetaan kuten on päätetty. Aiemmin eilen myös amerikkalainen armahduskomissio suositti LaGrandin teloituksen siirtämistä 60 päivää. Murhasta tuomittu LaGrand on määrätty teloitettavaksi tänään kello 24 Suomen aikaa.

LaGrandin veli Karl teloitettiin myrkkyruiskeella viime viikon keskiviikkona, kun Yhdysvaltain korkein oikeus oli hylännyt hänen viime hetken vetoomuksensa.

Walter ja Karl LaGrand tuomittiin kuolemaan 1982, kun he olivat surmanneet pankinjohtajan ryöstön yhteydessä.

LaGrandien kuolemantuomio on herättänyt laajaa julkista keskustelua Saksassa, jossa ei ole kuolemantuomiota.
Saksalaisten mukaan Yhdysvaltain viranomaiset eivät ilmoittaneet ennen kuin 1992 Saksan konsuliviranomaisille, että LaGrandit olivat Saksan kansalaisia. Tämä oli saksalaisviranomaisten mielestä vastoin kansainvälistä oikeutta ja antaa perusteen tuomioiden täytäntöönpanon lykkäämiseen.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.