Mainos

Saksalaismiehen kuolemantuomio vahvistettiin Iranissa

Saksan ulkoministeri Klaus Kinkel ilmaisi tänään tyrmistyksensä siitä, että iranilainen vetoomustuomioistuin on vahvistanut saksalaiselle miehelle julistetun kuolemantuomion. Kinkel sanoi Iranin edustajien antaneen ymmärtää, että kuolemantuomio kumottaisiin.

56-vuotias saksalainen tuomittiin tammikuussa kuolemaan, koska hänellä oli ollut Iranissa seksuaalisuhde naimattomaan 27-vuotiaaseen islaminuskoiseen opiskelijaan. Islamilainen laki kieltää sukupuolisuhteet islamilaisten naisten ja ei-islamilaisten miesten kesken. Iranilaisten lehtien mukaan nainen on tuomittu ruoskittavaksi. Rangaistus on sata raipaniskua.

Kinkel sanoi tuomiota pidettävän täysin käsittämättömänä paitsi Saksassa myös muualla maailmassa. Ulkoministeri vetosi Iranin viranomaisiin ja heidän inhimillisyyden ja oikeuden tajuunsa. Iranin korkein oikeus kumosi saksalaismiehen tammikuisen kuolemantuomion kesällä menettelytapavirheen vuoksi ja määräsi uuden oikeudenkäynnin. Saksalainen on sanonut kääntyneensä islamin uskoon jo vuosia sitten, kun hän oli naimisissa turkkilaisen naisen kanssa.

Saksan ja Iranin suhteet ovat viime kuukausina jonkin verran parantuneet. Suhteet olivat paljon kireämmät viime vuonna, kun saksalainen tuomioistuin katsoi päätöksessään Iranin viranomaisten valtuuttaneen eräiden kurdipakolaisten murhan 1992 Berliinissä.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.