Mainos

Saksalaislehti: Firmat kieltävät Facebookin turvariskien pelossa

Monet saksalaisyritykset ovat rajoittaneet työntekijöidensä pääsyä Facebookiin ja muille sosiaalisen median sivuille. Enemmistö perustelee kieltoja yritysvakoilun estämisellä ja turvallisuussyillä, kertoo talouslehti Wirtschaftswoche.

Yritykset pelkäävät, että henkilökunta paljastaa keskusteluissa liikesalaisuuksia. Firmat ovat huolissaan myös sivujen välityksellä mahdollisesti leviävistä viruksista.

- Monet sosiaalisen median sivut eivät enää ole henkilökunnan enemmistön käytössä turvariskien vuoksi, kuvasi Saksan toiseksi suurimman pankin Commerzbankin edustaja.

Kieltoihin ovat turvautuneet myös esimerkiksi Volkswagen, Porsche ja energiayhtiö E.ONin jotkin konttorit. Kieltorintamaan liittynyt Daimler on pelännyt tuottavuuden laskua.

Facebookin lisäksi saksalaisfirmat ovat kohdistaneet rajoituksia ainakin Twitteriin ja Youtubeen.

Vapaa netinkäyttö edistää työtehoa

Yhteisömedioiden verkkosivuille pääsyä rajoitetaan myös Australiassa.

Työntekijät livahtavatkin yhä useammin ulkosalle tupakkatauon sijaan kielletyillä sivustoilla käydäkseen. Facebookia ja Twitteriä selataan salaa kännykän kautta.

Turvariskien ja tuottavuuden laskun sijaan sosiaalisiin medioihin pääsy voi kuitenkin edistää työintoa, Courier Mail kertoo. Melbournen yliopiston tutkimuksessa tauon mielekkyydellä oli selvä suhde tuottavuuteen.

Tutkimuksen mukaan vapaa surfaaminen lisää tuottavuutta, mutta oleellista on netissä vaeltelun määrä.

- Vaikutus työtehoon on negatiivinen, jos surfaa yli 15 prosenttia päivässä, tutkimuksen tekijä toteaa.

Paikallisesta työnvälitysfirmasta todetaankin, että paras ratkaisu olisi sopia yhtenäisestä sosiaalisten medioiden käyttötavasta yrityksen sisällä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.