Mainos

Saksalaislehdet: Egyptin turma-alus oli kaksikerroksinen lasipohjavene

Saksalaisten Bild- ja Spiegel-lehtien mukaan Egyptin Hurghadan lähellä eilen sattuneessa onnettomuudessa ollut turma-alus ei ollut sukellusvene, vaan kaksikerroksinen lasipohjavene. Vene kulkee osittain veden alla niin, että matkustajat voivat seurata merielämää lasi-ikkunoiden läpi veneen alemmassa kerroksessa vedenpinnan alapuolella.

Egyptiläisten tiedotusvälineiden tietoja siteeraavien saksalaislehtien mukaan Hurghadasta lähtenyt lasipohjavene törmäsi koralliriuttaan niin, että sen lasipohja hajosi.

Kolmihenkinen saksalaisperhe, 53- ja 45-vuotias aviopari ja heidän 9-vuotias poikansa, sai surmansa onnettomuudessa. 13 muuta saksalaisturistia ja kuusi egyptiläistä miehistön jäsentä saatiin pelastettua. Heistä neljä vietiin sairaalahoitoon.

Viranomaiset selvittävät, törmäsikö alus koralliriuttaan kapteenin virheen takia vai hajosiko lasipohja ”huonojen sääolosuhteiden” takia.

Lasipohjavene- ja sukellusveneretket ovat Punaisellamerellä erittäin suosittuja turistien keskuudessa.

Uhreja ehkä enemmän kuin kolme

Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi vahvistaa, että onnettomuusalus oli hiukan yli 12-metrinen lasipohjavene, ei varsinainen sukellusvene.

Aurinkomatkojen kohdehenkilökunnalta ja paikalliselta agentilta saatujen tietojen mukaan Aquascope-yhtiön aluksen alakannella oli törmäyshetkellä viisitoista matkustajaa.

– Joidenkin tietojen mukaan kuolleita olisi seitsemän, Meretniemi kertoo.

Turma-alus ei siis ollut yksi Sindbad-yhtymän omistamista suomalaisvalmisteisista, kokonaan veden alle menevistä sukellusveneistä, kuten ensin luultiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.