Saksalaiskouluun hyökännyt surmasi itsensä

Pohjois-Saksan Emsdettenissä Münsterin kouluun hyökännyt ammuskelija oli koulun vanha oppilas.

Entinen oppilas hyökkäsi tänään Saksassa kouluunsa ja haavoitti ainakin yhdeksää ihmistä. Haavoittuneista kolmen tila oli iltapäivällä vakava. Hyökkääjä tappoi myöhemmin itsensä.

Mies hyökkäsi Emsdettenissa Pohjois-Saksassa sijaitsevan Schollin koulun alueelle puoli kymmenen jälkeen. Hän tulitti käsiaseellaan koulun ulkoilualueella haavoittaen useita oppilaita, naisopettajaa ja koulun talonmiestä. Hyökkääjä heitti myös useita savupommeja.

Paniikissa olevat lapset pakenivat läheisiin rakennuksiin ja sisälle kouluun, minne myös hyökkääjä myöhemmin linnoittautui. Vielä illan suussa oli epäselvää, ottiko hän oppilaita panttivangeiksi, kuten ensin kerrottiin.

Poliisin mukaan kouluun hyökännyt nuorukainen,18, oli jättänyt jäähyväiskirjeen internetiin. Kirjeessä nuorukainen syyttää kouluaan siitä, että häntä kiusattiin ja pilkattiin. Hän ei ollut kuitenkaan jättänyt kouluaan kesken, vaan oli valmistunut sieltä.

- Ainut asia, joka minulle opetettiin kunnolla koulussa, oli se, että minä olen luuseri. Vihaan ihmisiä. Minä lähden täältä, viestissä sanottiin. Nuorukaisen verkkosivuilla oli myös kuvia, joissa hän poseeraa erilaisten aseiden, muun muassa konepistoolin, kanssa.

Opettajien mukaan hyökkääjällä ei juuri ollut kouluaikana ystäviä. Hän oli myös kiinnostunut goottimusiikista ja saatananpalvonnasta.

Vahvistamattomien tietojen mukaan nuorukainen oli kiinnittänyt itseensä räjähteitä, joita poliisin pommiryhmä purki illansuussa.

(MTV3-STT-DPA-AP)

Lue myös:

    Uusimmat