Mainos

Saksalaiskomissarin loikkaus EU-tuomioistuimeen

Saksalaisen EU-komisaarin Martin Bangemannin loikkaus espanjalaiseen teleyhtiöön joutuu EU:n tuomioistuimen käsittelyyn, kertoo suomalainen EU-edustaja.

Käytännössä se tarkoittaa, että Bangemann voi menettää eläkkeensä. Jäsenmaiden EU-lähettiläät suosittelivat yksimielisesti, että tuomioistuin tutkii, rikkooko Bangemannin työpaikanvaihdos EU:n perussopimuksia.EU:n ministerineuvoston on määrä tehdä asiasta kirjallinen päätös huomenna.

Perussopimuksen 213. artiklan mukaan entisten komissaarien tulee noudattaa kunniallisuutta ja osoittaa harkintaa tiettyjen tehtävien tai velvollisuuksien vastaanottamisessa virkakautensa jälkeen. EU-lähettiläät Suomen Antti Satulin johdolla olivat sitä mieltä, että Bangemann rikkoi säännöstä hyväksyessään paikan Telefonican johdossa. Koska Bangemann teollisuuskomissaarina vastasi informaatioteknologiasta ja telekommunikaatiosta, olisi hänen pitänyt noudattaa suurempaa varovaisuutta, sanottiin lähettiläiden perusteluissa.

EU-jäsenmaista Britannian ja Saksan hallitukset ovat esittäneet terävintä kritiikkiä Bangemannia kohtaan. Saksan puolustusministeri Rudolf Scharping sanoi aiemmin tällä viikolla, että Bangemannin tulisi luopua eläkkeestään.

64-vuotias väistyvä komissaari on saksalaisen vapaademokraattisen puolueen jäsen. Hänellä on takanaan pitkä kansallinen ja kansainvälinen ura.

Vahvistamattomien tietojen mukaan Bangemann saisi Telefonicasta kuuden miljoonan Suomen markan suuruista vuosipalkkaa. Summa on viisi kertaa enemmän kuin EU-komissaarin palkka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.