Mainos

Saksalaiset eivät luota EU:hun

Joka neljäs saksalainen ei luota Euroopan unioniin. 74 prosenttia saksalaisista haluaisi kansanäänestyksen uudesta perustuslaista, mutta puolueet ovat toista mieltä.

Joka neljäs saksalainen ei luota Euroopan unioniin. Vastustusta lietsovat EU:n hämäräksi jäänyt idea sekä euroedustajien oman edun tavoittelu.

Saksalaisia ovat suututtaneet viime viikkoina suuyritysten johtajien jättimäisten erorahojen ohella europarlamentaarikkojen väärinkäytökset. Stern-lehden toimittajan paljastus, että monilla EU-kansanedustajilla on tapana kuitata kokouspalkkioita vaikka he eivät osallistu todellisuudessa koko istuntoon, on herättänyt laajaa pahennusta. Toimittaja on raportoinut myös EU:n tilastokeskuksen Eurostatin löysästä varojenkäytöstä.

Kohua nostattaneet raportit olisivat ehkä unohtuneet, ellei Belgian poliisi olisi tehnyt laajoja kotietsintöjä toimittajan työtiloissa Brysselissä. Viranomaisten ärhäkkyys on vahvistanut kansalaisten epäilyksiä entisestään. Yleisesti epäillään, etteivät kaikki väärinkäytökset ole tässä.

74 prosenttia saksalaisista haluaisi kertoa mielipiteensä EU:n uudesta perustuslaista. Puolueet, äärioikeistolaista NPD:tä lukuunottamatta, ovat toista mieltä. Kansalaisten kantaa ei halua kysyä edes vihreä puolue, vaikka se pitää periaatteessa kansanäänestyksiä demokratian kannalta tärkeinä.

Edellisissä EU-vaaleissa uurnilla kävi 45 prosenttia saksalaisista.

(MTV3-STT)

11:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.