Mainos

Saksalaiset: Bush syypää Keski-Euroopan tulviin

Saksalaisissa tiedotusvälineissä syypääksi Keski-Euroopan tulviin on nimetty Yhdysvaltain presidentti George Bush, joka on kieltäytynyt allekirjoittamasta kasvihuonepäästöjä rajoittavaa Kioton sopimusta.

Samaan aikaan kun asiantuntijat kiistelevät siitä, ovatko Keski-Eurooppaa hukuttavat tulvat ilmastonmuutoksen syytä vai eivät, Saksan tiedotusvälineet ovat varmoja ainakin yhdestä asiasta: syyllinen on Yhdysvaltain presidentti George W. Bush. Saksalaisten mielestä tulvat ovat Bushin syytä, koska hän on kieltäytynyt allekirjoittamasta kasvihuonepäästöjä rajoittavaa Kioton sopimusta.

- Monsuunisateet saavat jokemme tulvimaan yli äyräidensä ja Alppien jäätiköt sulavat hälyttävää vauhtia. Tämä kaikki johtuu ilmaston lämpenemisestä ja Kioton sopimuksen kariutumisesta, koska Bush ei allekirjoittanut sitä, RTL-television uutistoimittaja kertoi katselijoille tänään tulvavesien kuohuessa taustalla.

Vasemmistolainen Tageszeitung puolestaan kirjoittaa Bushin tehneen pahan virheen:

- Bush ei ole kaikkivoipa. Hän on tehnyt suuren virheen. Ainut kysymys on, minkä vaikutuksen tv-kuvat Euroopan tulvista tekevät Yhdysvalloissa. Bush voi joutua vaaleissa luopumaan vallasta, lehti ennakoi.

- Lopulliset päätökset ilmastopolitiikasta tehdään Yhdysvalloissa, muistuttaa myös Rhein-Neckar Zeitung.

Saksan vihreille tulvat ja tuleva ympäristön tilaa käsittelevä kokous saattavat merkitä hyviä uutisia. Vihreiden kannatus on ollut syykuun lopussa pidettävien liittopäivävaalien alla alamäessä. Mielipidetiedustelujen mukaan vihreät saisivat vain kuusi prosenttia äänistä. Tämä on vain karvan verran enemmän kuin liittopäiväpaikkaan tarvittava viiden prosentin äänikynnys.

- Tämä ympäristökatastrofi on taivaan lahja vihreille. Juuri vaalien alla heille on annettu vedenpitävä vaaliase samalla kun konservatiivinen Edmund Stoiber joutuu tiukan tarkkailun alle, kirjoittaa Stuttgarter Nachrichten.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.