Saksalaisella opettajalla koronatartunta ennen ensimmäistäkään oppituntia: Sadat juuri kouluun palanneet oppilaat saman tien kotiin

Matkustusrajoituksia puretaan – millaisia ovat Saksassa ilmenneet tautiryppäät? 2:57
Matkustusrajoituksia puretaan – millaisia ovat Saksassa ilmenneet tautiryppäät?

Satojen oppilaiden koulunkäynti on tyssännyt tänään alkuunsa, kun koulun opettajalla todettiin koronavirustartunta Ludwigslustissa Mecklenburg-Etu-Pommerin osavaltiossa.

Koulu oli avattu vasta maanantaina, eikä tartunnan saanut opettaja ollut vielä pitänyt yhtään oppituntia. Kaikki muut koulun 55 opettajaa on kuitenkin nyt testattava, joten koulu alkaa uudestaan aikaisintaan keskiviikkona. Koulussa on liki 800 oppilasta.

Niin ikään Mecklenburg-Etu-Pommerissa sijaitsevassa Rostockissa satakunta ala-asteen oppilasta joutui kahdeksi viikoksi karanteeniin, kun yhdellä oppilaista todettiin koronatartunta.

Saksan opetusviranomaiset seuraavat tarkasti Mecklenburg-Etu-Pommerin tilannetta, koska se on ensimmäinen osavaltio, jossa koulut alkavat kesätauon jälkeen.

Koronvirustartuntojen määrä Saksassa on hiljalleen noussut uudelleen. Eilen maassa rekisteröitiin tuhat tartuntaa päivässä ensimmäistä kertaa sitten toukokuun alun.

Lue myös:

    Uusimmat