Mainos

Saksalaiseläkeläisen syytetään surmanneen vaimonsa – unohti dementian takia

Saksalaisen 82-vuotiaan miehen uskotaan surmanneen vaimonsa Münchenissä, mutta kärsimänsä dementian vuoksi unohtaneen tekonsa, kertoo The Local perustaen tietonsa Süddeutsche Zeitungiin.

Dementia on tehnyt miehestä aggressiivisen, ja tämän uskotaan riidan pääteeksi lyöneen vaimonsa lattiaan ja kuristaneen tämän köydellä pariskunnan olohuoneessa. Pari ehti olla naimisissa lähes 60 vuotta. Vaikka mies tarvitsee liikkumiseensa rollaattoria, arvioitiin hänen nuoruuden nyrkkeilyharrastuksen ansiosta olleen hyvässä kunnossa.

Dementian vuoksi mies tapasi nousta öisin ylös, pukeutua ja yrittää lähteä esimerkiksi parturiin tai ajelulle. Hänen vaimonsa esti toimet, ja tähän liittyvän riidan uskotaan olleen myös henkirikoksen taustalla.

Mies on aiemmin yrittänyt kahdesti itsemurhaa, todeten pojalleen ”ettei halua elää enää kuin idiootti”.

Oikeudessa mies pystyi kertomaan syntymäaikansa ja opiskelemansa työn, mutta isänsä nimeä kysyessä hän vastasi, ettei saamiensa kohtausten vuoksi enää pysty sitä muistamaan. Kun häneltä kysyttiin vaimon tappamisesta, hän vastasi, ettei ole koskaan tehnyt "mitään kenellekään", kertoi Munich Tageszeitung.

Syyttäjä vaatii miehen passittamista suljetulle psykiatriselle osastolle, jotta tämä ei jatkossa syyllistyisi vastaaviin tekoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.