Mainos

Saksalaisampuja oli tavallinen ujo opiskelija

Saksassa on vietetty tänään surupäivää eilisen koulussa tapahtuneen joukkomurhan takia.

Poliisin mukaan 19-vuotias nuorukainen oli valmistautunut silmittömään ampumiseen kätkemällä koulun vessaan yli 500 luotia.

Saksan Erfurtissa 16 ihmistä ja itsensä eilen ampunut 19-vuotias Robert Steinhäuser oli entisten luokkatovereidensa mielestä ujo, tavallinen, yksinäinen ja laiskanpuoleinen kaveri. Kukaan ei tiedä mitä Steinhäuserin mielessä liikkui, kun hän ampui kahdella aseella entisiä opettajiaan ja luokkatovereitaan koulussa, mistä hänet oli erotettu helmikuussa poissaolotodistusten väärentämisen vuoksi. Steinhäuser oli jäänyt luokalleen edellisenä vuonna.

Steinhäuser asui kahden sairaalassa työskentelevän äitinsä kanssa nelikerroksisessa rakennuksessa, joka sijaitsee aika lähellä koulua. Hänen vanhempansa olivat eronneet. Koulutovereidensa mukaan hänellä oli huonot välit molempien vanhempiensa kanssa.

Ilmeisesti Steinhäuser suunnitteli tekoaan etukäteen. Lehtitietojen mukaan hän sai aseenkantoluvan muutama päivä ennen ampumatapausta. Luokkatovereiden mukaan Steinhäuser oli kaksi vuotta sitten luokkaretkellä vetänyt kuvitellut aseen taskustaan ja osoittanut sillä opettajaansa, joka suuttui tapauksesta. Kyseinen opettaja oli surmansa saaneiden joukossa. Joidenkin lähteiden mukaan Steinhäuserilla oli psyykkisiä ongelmia, jotka olivat osasyy hänen koulusta erottamiseensa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.