Mainos

Saksalainen SEW laajentaa Karkkilaan

Uusi tehdas tuo Karkkilaan noin 150 uutta työpaikkaa kahden vuoden kuluttua.

Teollisuusvaihteita valmistava SEW-konserni rakentaa tehtaan Karkkilaan. Saksalaisyhtiö palkkaa 150 uutta työntekijää kahden vuoden kuluttua.

Tällä hetkellä komponenttivalmistaja Componentan vuokratiloissa Karkkilassa toimiva SEW Industrial Gears aloittaa uuden tehtaan rakentamisen kesällä. Valmista on tarkoitus tulla vuoden 2008 alussa.

Investointi on noin 40 miljoonaa euroa. Tehtaan tontti on kymmenen hehtaaria ja rakennuksen pinta-ala nousee 20 000 neliömetriin.

- Sijoituspaikaksi tuli Karkkila, koska kaupunki pystyi tarjoamaan meille tontin halutulla aikataululla. Myös logistisesti paikka on kohtuullinen, sillä Karkkilasta on tunnin matka satamaan ja lentokentälle, sanoi SEW Industrial Gearsin toimitusjohtaja Jari Ainali.

Saksalainen SEW valmistaa Suomessa hammasvaihteita ja komponentteja teollisuuden käyttöön. Valtaosa menee vientiin, sillä asiakkaat ovat Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Tällä hetkellä yhtiö työllistää eri puolilla maata yhteensä vajaat 200 henkilöä. Kaikkiaan liikevaihdoltaan 1,3 miljardin euron saksalaiskonsernilla on 60 kokoonpanotehdasta eri puolilla maailmaa.

- Suomen-toiminnoille tehdashanke on iso asia, sillä se melkein kaksinkertaistaa henkilökunnan. Metalliosaajia eli koneistajia, asentajia ja insinöörejä aletaan palkata uuteen tehtaaseen ensi vuoden lopulla, Ainali jatkoi.

Metallin osaamiskeskittymä

Karkkilan kaupunginhallitus hyväksyi hankkeen aiesopimuksen tänään. Kaupunginvaltuusto käsittelee varsinaista maanvaihtokauppaa ensi viikolla.

- En odota mutkia matkaan, vaikka mikään päätös ei ole läpihuutojuttu. Tämä on kerran elämässä -tapaus, näin valtavia investointeja teollisuuteen tehdään Suomessa enää harvoin, arvioi Karkkilan kaupunginjohtaja Minna Karhunen.

Karkkila hamuaa laajemminkin metallialan osaamiskeskittymäksi ja panostaa etenkin alan koulutukseen.

- Ykkösasiana ovat osaavan työvoiman kouluttaminen ja saatavuus. Läntisen Uudenmaan aikuiskoulutuskeskuksen koneistajakoulutus keskitetään Karkkilaan ja tavoittelemme myös yhteistyötä korkeakoulujen kanssa, Karhunen kertoi.

Jo tällä hetkellä Karkkilan 3500 työpaikasta puolet on teollisuudessa. Componentan valimolla on töissä 260 ihmistä, mekaanisia voimansiirtolaitteita valmistava Moventas työllistää saman määrän ja elektroniikka-alan Helvar 190.

- Lisäksi meillä on kymmeniä alihankkijoita, jotka työllistävät paljon, Karhunen mainitsi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.