Mainos

Saksalainen mursi kännykkäpuheluiden suojauksen

Gsm-puhelujen tietoturva saa osakseen rajua kritiikkiä. Saksalainen salausasiantuntija Karsten Nohl kertoo selvittäneensä ja julkaisseensa salaisen koodin, jota käytetään suurimmassa osassa maailman kännykkäpuheluita.

Nohl sanoo, että hänen tarkoituksensa oli paljastaa globaalin langattoman järjestelmän heikkouksia.

Nohlin toimet kyseenalaistavat vuonna 1988 kehitetyn salausalgoritmin tehokkuuden, kertoo The New York Times verkkosivuillaan. Kyseistä algoritmia käytetään suojaamaan noin 80 % maailman kaikista kännykkäpuheluista.

Nohl sanoi Berliinissä järjestetyssä Chaos Communication Congress -tapahtumassa tempauksensa osoittavan, että nykyinen puheluiden turvataso on riittämätön.

- Yritämme painostaa operaattoreita ottamaan käyttöön parempia turvamenetelmiä kännykkäpuheluihin, Nohl totesi.

G.S.M. Association -operaattoriyhdistys sanoo Nohlin toimien olevan laittomia ja painotti niiden liioittelevan langattomien puheluiden tietoturvauhkia. Yhdistyksen tiedottajan mukaan salauksen purkaminen on teoriassa mahdollista, mutta käytännössä epätodennäköistä. Tiedottajan mukaan kukaan muu ei ole murtanut koodia.

Jotkin tietoturva-asiantuntijat ovat kuitenkin huolissaan.

- Organisaatioiden täytyy nyt ottaa tämä uhka vakavissaan ja olettaa, että puolen vuoden kuluessa yritysten tietoturva on vaarassa, ellei riittäviin toimiin ryhdytä kännykkäpuheluiden turvaamiseksi, kommentoi Stan Schatt ABI -tutkimuslaitoksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.