Mainos

Saksaan uusia ministereitä

Saksan punavihreän hallituksen liittokansleri Gerhard Schröder on nimittänyt kaksi uutta ministeriä.

Molemmat Saksan hallituksen uusista ministereistä ovat naisia. Ministerit nimitettiin BSE-kohun vuoksi eronneiden terveys- ja maatalousministerin tilalle. Uudeksi maatalousministeriksi tulee vihreiden Renate Knast, 45, ja terveysministerin paikan saa sosiaalidemokraatteihin kuuluva Ulla Schmidt, 51.

Schmidt seuraa vihreiden Andrea Fischeriä, joka ilmoitti erostaan eilen. Eronneen maatalousministerin, sosiaalidemokraattien Karl-Heinz Funken tilalle puolestaan tulee vihreän puolueen toinen puheenjohtaja Renate Knast. Hänen vastuulleen tulee myös uusia kuluttajansuojaan liittyviä tehtäviä.

Schröderin mukaan hullun lehmän taudin nostattama kriisi on tehnyt selväksi, että Saksan on muutettava elintarvike- ja maatalouspolitiikkaansa. Schröderin mukaan maatalousministerin vastuualueen uudelleenjärjestely merkitsee painopisteen siirtämistä teollisista maatalousmenetelmistä luonnonmukaisempaan maatalouteen.

-Meidän on nyt asetettava asioita uuteen tärkeysjärjestykseen. Perinteisessä, teollisessa maataloudessa pannaan liikaa painoa tuottajien, rehunvalmistajien ja elintarviketeollisuuden myynnille ja voitoille, Schröder sanoi.
-Kuluttajien edut ovat sen sijaan jääneet usein huomiotta. Kuluttajat haluavat tietää, mitä he syövät. Heidän on voitava luottaa elintarvikkeiden terveellisyyteen ja turvallisuuteen, liittokansleri sanoi.

Saksan viranomaiset vakuuttivat vielä viime syksynä, ettei Saksassa ole huolta hullun lehmän taudista. Sittemmin Saksassa on löydetty kymmenen BSE-tautiin sairastunutta nautaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.