Mainos

Saksa vaatii ratkaisuja Afganistan-operaatioon

Saksa haluaa Afganistanissa toimivilta mailta entistä kokonaisvaltaisempaa otetta. Ensi viikon Afganistan-kokouksessa Lontoossa Saksa aikoo vaatia ratkaisuja sekä kriisialueille lähetettävistä joukoista että taloudellisen avun lisäämisestä.

Suomen kanssa samoilla alueilla Afganistanissa operoivan Saksan puolustusministeri Karl-Theodor zu Guttemberg korostaa MTV:n haastattelussa, ettei joukkojen vetämiselle saisi asettaa tiukkoja eikä yksipuolisia takarajoja. Yhdysvallat odottaa puolestaan ensi viikon kokouksessa liittolaisiltaan lupausta lisäjoukoista.

- Meille on ollut aina tärkeää, että me emme mene Lontooseen vain yhden viestin kanssa. Eli ei puhuta pelkästään joukkojen lisäämisestä tai pelkästä talousavusta, ministeri sanoo.

- On myös tärkeää, että EU ja Nato toimivat ja tekevät päätöksiä yhdessä toisiaan täydentäen siellä, missä ne ovat yhdessä vastuussa ja että kaikki osalliset tuovat tähän oman panoksensa.

Zu Guttemberg toivoo, että Lontoossa määriteltäisiin vielä selvemmin Afganistan-joukkojen tehtävä. Vetäytymisestä hän puhuisi, kun tehtävä on suoritettu.

- Se nimenomaan ei vie sotilaiden motivaatiota, kun he tietävät selkeästi, mihin heidän toimenpiteillään pyritään.

Katso Tapio Nurmisen raportti Saksasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.