Mainos

Saksa tukee Irak-pakotteiden purkamista

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder ja Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell kannattavat Irakin vastaisten talouspakotteiden purkamista mahdollisimman pian.

Saksa ja Yhdysvallat ratkoivat Irak-erimielisyyksiään Berliinissä. Saksassa vierailulla oleva Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell arvioi, että yhteistyö Irakin jälleenrakennuksessa olisi erinomainen tapa lämmittää uudelleen Saksan ja Yhdysvaltain välisiä suhteita. Päätöslauselmassa Irakin hallinta siirtyisi käytännössä Yhdysvalloille ja Britannialle.

Saksa ei ole ilmaissut tukevansa Yhdysvaltain laatimaa uutta YK-päätöslauselmaa.

Powell puhui saksalaisen ZDF-television haastattelussa ennen tapaamistaan liittokansleri Gerhard Schröderin kanssa Maiden suhteet viilenivät, kun Saksa vastusti voimakkaasti Irakin sotaa.

Powellin mukaan yksi mahdollisuus aloittaa yhteistyö on Yhdysvaltain esittämä Irak-päätöslauselma, joka tähtää Irakin vastaisten talouspakotteiden purkamiseen.

-Toivon, että Saksa näkisi mahdolliseksi tukea päätöslauselmaa, hän sanoi.

Powell varoitti kuitenkin, että Saksan ja Yhdysvaltain väliset erimielisyydet ovat olleet syviä eikä niitä hetkessä paikata.

-Useat viime kuukaudet ovat olleet erittäin, erittäin vaikeita, Powell kuvasi maiden suhteita.

Schröder sanoi myöhään eilen toisen saksalaistelevision haastattelussa, että Irakin vastaiset pakotteet ovat käyneet tarpeettomiksi ja ne pitäisi purkaa pikaisesti.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.