Mainos

Saksa syyttää Irania ydinterrorismista

Saksan tiedustelupalvelu BND uskoo, että Iran suunnittelee "ydinterrorismia", kertoi saksalainen Focus-aikakauslehti. Lehti lainaa maanantaina ilmestyvässä numerossaan tiedustelupalvelun Irania käsittelevää luottamuksellista raporttia. Lehti ei paljasta, miten se on saanut raportin käyttöönsä.

-Ei ole juurikaan epäilystä siitä, että Iran yrittää ostaa ydinmateriaalia, lehti siteeraa tiedustelupalvelun raporttia.
-Teheran on mitä suurimmalla todennäköisyydellä kiinnostunut ostamaan ydinmateriaalia mustasta pörssistä, raportti jatkaa.

BND:llä on tietoja 169 ydinmateriaalin mustan pörssin kaupasta viime vuodelta. Tiedustelupalvelun mukaan on mahdollista, että jokin fanaattinen uskonnollinen äärijärjestö voi saada käsiinsä ydinmateriaalia ja käyttää sitä tavallisten räjähteiden kanssa.

Yhdysvallat on viime aikoina koventanut otteita Irania kohtaan, jota se epäilee terrorismin tukemisesta. Yhdysvallat on yrittänyt saada Japania, Venäjää ja eurooppalaisia hallituksia yhtymään Teheranin vastaisiin pakotteisiin.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.