Mainos

Saksa suhtautuu nuivasti Suomen vaatimiin vakuuksiin

Saksan parlamentin suurimman ryhmän CDU:n varapuheenjohtajan finanssiasioita koordinoivan Michael Meisterin mukaan Saksan liittopäivillä suhtaudutaan erittäin kriittisesti koko vakuuskeskusteluun. Meisterin mukaan vakuuskeskusteluun tuhlataan liikaa aikaa.

- Oli vakuudet millaisia tahansa, niitä on hyvin vaikea ymmärtää ja perustella millään tavalla.

- Jos kaikki maat jotka tukea maksavat saisivat Kreikalta vakuuden, tarkoittaisi se sitä, että Kreikka ei olisi niin heikossa taloudellisessa tilanteessa, että ylipäätään tukipakettia tarvitsisivat. Tästä lähtökohdasta liittopäivillä katsotaan että koko vakuuskeskustelussa ei ole mitään järkeä.

Saksan hallitus joutuu ottamaan laajemman keskustelun huomioon myös neuvotteluissa Suomen kanssa. Kreikan lisäksi keskustelu koskee laajemmin koko euroalueen tulevaisuutta ja erityisesti suhtautumista jatkossa vaikeuksiin joutuvien maiden auttamiseen.

Näistä lähtökohdista Saksan hallituksen on vaikea lähteä rankentamaan vakuuspakettia, koska sitä niinkin voimakkaasti saksan liittopäivillä vastustetaan.

Jotta vakuuspaketti hyväksytään, tulee Saksan hallituksen saada liittopäivät taakseen. Muuten koko rakennelma voi olla vaarassa.

Katso Tapio Nurmisen raportti Berliinistä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.