Mainos

Saksa saattaa pysäyttää E10:n myynnin

Saksan talousministeri Rainer Brüderle pitää mahdollisena, että E10-bensiinin myynti lopetetaan Saksassa toistaiseksi.

Brüderlen mukaan tällaisen ”hengähdystauon” aikana olisi mahdollista kertoa kuluttajille tyhjentävästi 10 prosenttia bioetanolia sisältävän bensiinin eduista ja haitoista. Kun kuluttajien luottamus on saatu palautettua, E10:n myynti voidaan aloittaa uudelleen.

Talousministeri toimii tänään Berliinissä pidettävän E10-hätäkokouksen isäntänä. Ennen kokousta hän korosti, että ympäristöystävällinen polttoaine on tullut jäädäkseen, koska sen edut ilmastonsuojelun kannalta ovat kiistattomia. Uuden tuotteen markkinointi ei kuitenkaan ole sujunut suunnitelmien mukaan.

Brüderle edustaa liberaaleja, jotka ovat sysänneet syytä E10-kaaoksesta kristillisdemokraatteja edustavalle Norbert Röttgenille. Röttgen puolestaan siirtää vastuuta öljyteollisuudelle.

Röttgen haluaa edelleen pitää kiinni sovitusta aikataulusta, jolla E10 on tarkoitus levittää Saksan markkinoille. Nykyistä enemmän bioetanolia sisältävä bensiini on tärkeä Saksan hiilidioksidipäästötavoitteiden kannalta.

Jos kuluttajat kieltäytyvät ostamasta ympäristöystävällisempää polttoainetta, paineet siirtyvät takaisin autoteollisuudelle. Nimenomaan E10-bensiinin ansiosta Saksan autoteollisuus sai nostettua autokohtaisen päästörajatavoitteen 120 grammasta 130 grammaan kilometriltä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.