Saksa on tunnustanut kapinallishallinnon

Saksa on tunnustanut Libyan kapinallishallinnon maan ainoaksi lailliseksi edustajaksi, Saksan ulkoministeri Guido Westerwelle ilmoitti tänään. Hän tapasi kapinallisten johtajan Mustafa Abdul Jalilin Libyassa Bengasin kaupungissa.

– Jaamme saman päämäärän, vapaan ja demokraattisen Libyan ilman Muammar Gaddafia, Westerwelle totesi lehdistötilaisuudessa tapaamisen jälkeen.

Saksa on 13. maa, joka tunnustaa Libyan kapinallishallinnon. Muita kapinallisten taakse virallisesti asettuneita valtioita ovat muun muassa Yhdysvallat, Australia, Ranska, Britannia sekä Arabiemiraatit.

Britannian yleisradioyhtiö BBC raportoi tänään, että Libyan kapinalliset salakuljettavat aseita Tunisiasta, usein tunisialaisten avustuksella. Virallista tukeaan Tunisian tuore hallitus ei kapinallisille kuitenkaan ole antanut. Kapinallisjoukkojen komentaja vetosi tänään Nato-maihin, jotta ne lähettäisivät kapinallisille lisää raskaampia aseita.

Taistelut kapinallisten ja Muammar Gaddafin joukkojen kesken jatkuvat, ja Gaddafi on jälleen kerran kieltäytynyt lähtemästä maasta.

(MTV3 – STT – Reuters – AFP)

Lue myös:

    Uusimmat