Mainos

Saksa: Ohjuskilpi tarvitaan Iranin vuoksi

Saksan puolustusministerin mukaan länsimaiden on ryhdyttävä ajoissa toimiin ohjusuhan vuoksi, vaikka meneekin vielä vuosia, ennen kuin Iran pystyy valmistamaan ydinaseita.

Saksan kristillisdemokraattisen puolustusministerin Franz Josef Jungin mukaan Iranin viimeaikaiset puheet osoittavat, että Eurooppa tarvitsee suojakseen Yhdysvaltain kaavaileman ohjuskilven.

Jung sanoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että Iranin maanantainen ilmoitus uraanin rikastamisesta teollisessa mittakaavassa lisää ohjustentorjuntajärjestelmän tarvetta.

- Juuri nämä viimeisimmät tapahtumat vahvistavat, että tällainen suojautuminen on tarpeen, Jung sanoi.

Jungin mukaan länsimaiden on ryhdyttävä ajoissa toimiin ohjusuhan vuoksi, vaikka meneekin vielä vuosia, ennen kuin Iran pystyy valmistamaan ydinaseita.

Yhdysvallat on suunnitellut tutka-aseman rakentamista Tshekkiin ja ohjustukikohdan rakentamista Puolaan suojautuakseen Iranin ja Pohjois-Korean kaltaisten valtioiden ohjuksilta. Venäjä on puolestaan kokenut suunnitelman kohdistuvan itseään vastaan.

Saksan sosiaalidemokraatit ovat pelänneet, että ohjuskilven rakentaminen johtaa uuteen varustelukilpaan Venäjän ja länsimaiden välillä.

Jungin mukaan Venäjä on otettava huomioon ohjuskilpeä valmisteltaessa, juuri kuten Yhdysvallat on tehnytkin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.