Mainos

Saksa kiistää tiedot Airbusin vähennyksistä

Säästökuurin yhtenä syynä ovat taloudelliset menetykset, jotka ovat aiheutuneet Airbusin uuden A380-koneen tuotannon myöhästymisestä.

Saksa ja Ranska ovat ajautuneet erimielisyyteen lentokonevalmistaja Airbusin henkilöstövähennyksistä.

Ranskan pääministeri Dominique de Villepin kertoi tänään radioyhtiö RTL:lle, että Euroopan suurin lentokonevalmistaja olisi vähentämässä 10 000 työntekijää.

Iltapäivällä Saksan hallitus kuitenkin ehätti kiistämään ranskalaistiedot ja sanoi, ettei lopullisia päätöksiä ole vielä tehty.

- Tiedot työpaikkojen menetyksistä ovat spekulaatiota. Saksan hallitus ei osallistu niihin ja kommentoi asioita vasta sitten, kun päätökset on tehty, hallituksen tiedottaja Thomas Steg sanoi.

Myöskään Airbusin emoyhtiön EADS:n johtaja Thomas Enders ei ole vahvistanut ranskalaistietoja.

Säästöistä tiedossa kova vääntö

Airbus on joutumassa kovalle säästökuurille uuden A380-koneen tuotannon myöhästymisen aiheuttamien menetysten vuoksi. Yhtiön tavoitteena on säästää 2 miljardia euroa vuosittain vuodesta 2010 lähtien.

Esillä olleiden vähennysten toimeenpanoa Airbusissa pidetään joka tapauksessa vaikeina, sillä Saksa ja Ranska johtavat EADS:ia yhdessä. Ranskassa on meneillään vaalivuosi, ja hallituksen ennakoidaan varmasti torppaavan minkä tahansa ratkaisun, joka johtaisi massiivisiin irtisanomisiin Airbusin Ranskan-tehtailla.

Kuitenkin myös Saksa on ilmoittanut, että maa saattaisi lopettaa puolustusteollisuuden hankinnat Airbusilta, jos saksalaisia työntekijöitä kohdellaan säästöohjelmassa epäoikeudenmukaisesti.

Ranskan presidentin Jacques Chiracin ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin on määrä tavata perjantaina Saksassa ja keskustella vähennyksistä. Heidän tarkoituksenaan on myös löytää ratkaisu, joka olisi tasapuolinen molemmille maille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.