Mainos

Saksa kiirehtii EU:n uudistuksista sopimista

Uudistushankkeiden läpivieminen on Euroopan unionille nyt tärkeämpää kuin koskaan aiemmin, arvioi unionin puheenjohtajamaan Saksan ulkoministeri Joschka Fisher.

Agenda 2000 -ohjelman hyväksyminen Berliinin huippukokouksessa osoittaisi, että EU on toimintakykyinen myös komission tämänviikkoisen eron jälkeen. Ratkaisun lykkääminen ei Fischerin mukaan ole "todellinen vaihtoehto".
-Tämä on historiallinen haaste, Fischer sanoi liittopäivillä pitämässään puheessa. Fischer myös toivoi, että eronneelle komission puheenjohtajalle Jacques Santerille voidaan nimetä seuraaja mahdollisimman pian. Santer puolestaan totesi ranskalaisen radioaseman haastattelussa haluavansa jättää tehtävänsä "mahdollisimman pian". Santer keskustelee seuraajakysymyksestä Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa perjantaina.

Santer sanoi torstaisessa haastattelussa vastustavansa ajatusta väliaikaisen komission nimittämisestä eronneen tilalle jäljellä oleviksi yhdeksäksi kuukaudeksi. Sen sijaan tulisi valita uusi komissio, joka voisi heti aloittaa täysipainoisen työskentelyn, Santer sanoi.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.