Mainos

Saksa keskeytti pakolaisten palautukset Bosniaan

Saksan hallitus ja paikallisviranomaiset päättivät eilen keskeyttää Bosnian muslimi- ja kroaattipakolaisten palauttamisen serbien hallitsemille alueille.

Päätös koskee noin puolta arviolta 300 000 Bosnian pakolaisesta, jotka yhä ovat Saksassa. Tuhannet pakolaiset osoittivat eilen mieltään kotiuttamisia vastaan mm. Berliinissä ja Bonnissa.

Sisäministeri Manfred Kanther varoitti, että kaikki lainrikkomuksiin syyllistyvät pakolaiset palautetaan kotimaahansa päätöksestä huolimatta. Hänen mukaansa pakolaisten palauttaminen jatkuisi suunnitelmien mukaan heti, kun tilanne sen sallii. Kanther kannatti Saksan ulkoministerin Klaus Kinkelin ehdotusta, jonka mukaan Bosniaan nimitettäisiin kotiuttamista valvova henkilö palaavien pakolaisten tueksi.

Saksa otti vastaan kaikkiaan 340 000 Bosnian sodan pakolaista. Heitä kotiuttamisensa päätettiin viime syksynä aloittaa vaiheittain.

Saksan sisäministeriön mukaan noin 30 000 bosnialaista on tähän mennessä palannut kotimaahansa vapaaehtoisesti ja 220 on toimitettu sinne väkipakolla.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.