Mainos

Saksa ja Ranska uskovat vakaasti EU:n laajentumiseen

Saksan ja Ranskan johtajat sanoivat tänään uskovansa lujasti EU:n laajentumiseen siitä huolimatta, että irlantilaiset torjuivat Nizzan sopimuksen kansanäänestyksessä.

Gerhard Schröder ja Jaques Chirac uskovat EU:n laajenemiseen.

Liittokansleri Gerhard Schröder ja presidentti Jacques Chirac vakuuttivat Freiburgissa Saksassa myös, ettei Nizzan sopimuksen sisältöä muuteta. -Unionin laajentumista ei saa viivästyttää, sanoi Chirac. Molemmat johtajat sanoivat, että nyt on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta Nizzan sopimus hyväksytään lopullisesti eli ratifioidaan määräaikaan eli vuoden 2002 loppuun mennessä.

-Me toimimme vastedeskin laajennusta eteenpäin vievänä voimana, he sanoivat. Schröder ja Chirac totesivat samalla, että näkemyseroista Yhdysvaltain kanssa on keskusteltava perusteellisesti. He tapaavat Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin EU:n huippukokouksen yhteydessä Göteborgissa ylihuomenna. -Kasvihuonekaasujen vähentäminen on välttämätöntä, sanoi Chirac. Schröder puolestaan lisäsi, että "Kioton sopimusta puolustetaan päättäväisesti" ja toivoi, että EU-maat olisivat yksimielisesti tällä kannalla. Presidentti Chirac katsoi myös, että Yhdysvaltain kaavailemasta ohjuspuolustuksesta on keskusteltava. Chirac sanoi olevansa valmis vuoropuheluun asiasta ja sai taustatukea näkemykselleen myös saksalaisisännältään.

(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.