Mainos

Saksa ja Israel arvostelevat Ruotsin Hamas-kutsua

Israelin hallituksen edustaja on leimannut Ruotsin Euroopan Israel-vastaisimmaksi maaksi. Ruotsin ulkoministeri pitää Hamas-ministerin kutsusta syntynyttä kohua ylimitoitettuna.

Ruotsia on arvosteltu palestiinalaista Hamas-järjestöä edustavan ministerin kutsumisesta maahan.

Saksa on lähettänyt Ruotsille nootin, missä paheksutaan viisumin myöntämistä pakolaisministeri Atef Adwanille. Israelin hallituksen edustaja Gideon Meir on puolestaan leimannut Ruotsin Euroopan Israel-vastaisimmaksi maaksi.

Meir sanoi tänään Ruotsin television haastattelussa, että viisumin myöntäminen palestiinalaisministerille oli "suuri virhe", jolla Ruotsi lisäksi harhautti muita EU-maita. Ruotsin jälkeen Adwan on käynyt Norjassa ja Saksassa, missä liittokansleri Angela Merkel kutsui epävirallista käyntiä "harmilliseksi".

Meirin mukaan Ruotsi toimi väärin, kun se ei ilmoittanut muille EU-maille myöntävänsä viisumin henkilölle, joka kuuluu EU:n terroristijärjestöksi luokittelemaan Hamasiin.

- Meillä on se käsitys, että Ruotsissa suhtaudutaan muuta Eurooppaa vihamielisemmin Israeliin, hän totesi.

Ruotsin ulkoministeri Jan Eliasson pitää reaktioita ylimitoitettuina.

- Uskon, että Israelin olisi nähtävä asiat osana suurempaa kokonaisuutta, johon ei myöskään pitäisi sekoittaa viisumipolitiikkaa, sanoi Eliasson uutistoimisto TT:lle.

Eliassonin mukaan Ruotsilla on hyvät suhteet Israeliin ja maa haluaa myös säilyttää ne hyvinä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.