Mainos

Saksa: Itämeren kaasuputki ei turvallisuusuhka

Saksa ei pidä Venäjältä Saksaan suunniteltua vedenalaista kaasuputkea turvallisuusuhkana Itämeren alueelle.

Suomessa vieraillut Saksan puolustusministeri Franz Josef Jung katsoo, että kaasuputki ei ole välitön turvallisuuskysymys, vaan siihen liittyy ennemminkin ympäristö- ja talousnäkökohtia. Nord Stream -yhtiö suunnittelee Itämeren pohjaan eli Viipurista Saksan rannikolle kulkevaa putkilinjaa maakaasulle. Suunnitelmien mukaan kaasu voisi virrata Venäjältä Keski-Eurooppaan aikaisintaan vuonna 2011.

- Venäjän intressissä on jatkaa putkihanketta, koska se avaa taloudellisia mahdollisuuksia Eurooppaan, Jung sanoi tiedotustilaisuudessa Suomen puolustusministerin Jyri Häkämiehen (kok.) kanssa.

Jung oli Suomessa lyhyellä vierailulla, jonka aikana hän tapasi Häkämiehen lisäksi muun muassa eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön (kok.) ja ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.).

Puolustusministereiden puheena olivat kaasuputken lisäksi muun muassa Georgian kriisi sekä EU:n turvallisuus- ja puolustuspolitiikka. Häkämiehen mukaan on tärkeää, että EU pysyy Georgian kriisin suhteen yhtenäisenä. Molemmat ministerit toivoivat, että Georgia ja Venäjä noudattavat elokuussa solmittua kuusikohtaista tulitaukosopimusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.