Mainos

Saksa, Italia ja Itävalta avaavat rajansa

Saksa, Italia ja Itävalta ovat sopineet avaavansa keskinäiset rajansa viimeistään ensi vuoden huhtikuussa. Maiden päämiehet keskustelivat rajamuodollisuudet poistavasta Schengen-sopimuksesta myöhään eilen Innsbruckissa Itävallassa.

Itävallan ja Italian on määrä luopua passintarkastuksista asteittain kevääseen mennessä. Itävallan liittokansleri Viktor Klima totesi, että viimeiset rajamuodollisuudet poistetaan 1. huhtikuuta 1998.

Erityisesti Saksa on ollut huolissaan rajatarkastuksien poistosta aiheutuvista turvallisuusriskeistä. Mm. Itävallan itärajalta tulvineet laittomat maahanmuuttajat ja Italiaan pyrkineet albanialaiset ovat huolestuttaneet Saksaa.

Saksa, Ranska, Belgia, Hollanti, Luxemburg, Espanja ja Portugali ovat Schengen-sopimuksen täysjäseniä. Italia ja Itävalta ovat allekirjoittaneet sopimuksen, mutta sen toimeenpano on viivästynyt mm. turvallisuuskysymysten vuoksi.

Suomi allekirjoitti Schengen-sopimuksen viime joulukuussa. Se tulee eduskunnan käsiteltäväksi tänä syksynä. Tarkoitus on, että henkilöiden passintarkastukset Suomen ja muiden Schengen-maiden välillä poistuvat vuonna 1999.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.