Mainos

Saksa hyväksyi ydinvoiman alasajon

Saksan parlamentti, liittopäivät, on tänään hyväksynyt suunnitelman maan ydinvoimaloiden alasajosta.

Oppositiossa olevat kristillisdemokraatit vakuuttivat kuitenkin kumoavansa päätöksen mikäli voittavat ensi vuoden liittopäivävaalit. Sosiaalidemokraattien ja vihreiden hallituskoalitio on neuvotellut sähkövoimateollisuuden kanssa suunnitelman, jonka mukaan ydinvoimalat suljetaan asteittain tulevien 20 vuoden aikana. Tilalle on määrä rakentaa uusiutuviin energianlähteisiin perustuvia voimaloita.

Ympäristöministeri Jürgen Trittinin mukaan ydinvoima perustuu vanhentuneeseen teknologiaan, jonka valtaosa Euroopan unionin maista on hylkäämässä. Trittinin mukaan Saksa kaksinkertaistaa uusiutuvan energian käytön vuoteen 2010 mennessä. Ympäristöministerin mukaan tuuli-, aurinko-, vesi ja biomassaenergia tarjoavat myös huomattavasti enemmän työpaikkoja kuin ydinenergia.

Kristillisdemokraatit olivat kuitenkin täysin eri linjoilla ja heidän mukaansa ydinvoimalla on edessään säteilevä tulevaisuus. Kristillisdemokraattien mukaan ydinvoimasta luopuminen on haitallista ympäristölle, koska sähkövajetta joudutaan paikkaamaan hiiltä polttamalla. Kristillisdemokraattien ympäristöasioista vastaava Klaus Lippold vakuutti parlamentin istunnossa, että päätös ydinvoiman alasajosta pyörretään, mikäli kristillisdemokraatit pääsevät vaaleissa hallitusvastuuseen.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.