Mainos

Saksa: Homoille ripeästi tasa-arvoinen perintöoikeus

Saksan perustuslakioikeus on ilmoittanut, että parisuhteensa rekisteröineillä homopareilla on oltava heteropareihin verrattavat oikeudet puolisonsa perintöön.

Saksassa samaa sukupuolta olevien parisuhde on voitu rekisteröidä jo vuodesta 2001. Heteropareihin verrattavat oikeudet ja etuudet jäivät perustuslakioikeuden mielestä kuitenkin jälkijunaan.

Etenkin laki perintöverosta vuosina 2001-2008 asetti homopariskunnat selkeään alakynteen heteroihin verrattuna.

- Heteroavioparit asetettiin tuolloin kaikkein edullisimpaan veroryhmään I, jossa minkä tahansa kokoisesta perinnöstä oli maksettava 7-30 prosenttia veroa. Homopariskunnat asetettiin veroryhmään III, jolloin heidän oli maksettava perintöveroa 17-50 prosenttia, perustuslakioikeus on sanonut kannanotossaan tänään.

Heteroparien verovapaa osuus perinnöstä on myös ollut homoparien osuutta suurempi vuosina 2001-2008.

Vuoden 2008 jälkeen voimaan tullut laki asetti homoparit jonkin verran tasavertaisempaan asemaan. Tämän vuoden heinäkuussa hallitus on laittanut eteenpäin uuden luonnoksen, jolla tasavertaisuus saavutettaisiin täysin.

Tuomioistuin vaatii nyt parlamentilta ripeitä edistysaskelia lakimuutoksen läpiviemisessä. Muutoksen takarajaksi tuomioistuin on asettanut tämän vuoden viimeisen päivän.

- Hallituksen on korjattava tämä "perustuslainvastainen" epäsuhta hyvin pian, tuomioistuin vetoaa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.