Mainos

Saksa haastaa EU:n oikeuteen tupakkamainonnan kieltämisestä

Saksa aikoo haastaa EU:n oikeuteen tupakkamainonnan kieltämisestä. EU:lla ei ole Saksan mukaan oikeutta säännellä kansallisia mainosmarkkinoita.

Saksa aikoo haastaa EU:n oikeuteen päätöksestä kieltää tupakkamainonta radiossa, lehdistössä ja internetissä, maan valtiovarainministeriön edustaja kertoi tänään.

Saksalaiset viranomaiset perustelevat haastetta sillä, ettei EU:lla ole heidän mukaansa oikeutta säännellä kansallisia mainosmarkkinoita. Saksan mukaan sanomalehdet ja aikakauslehdet, joita ei myydä maan rajojen ulkopuolelle, tulisi siksi vapauttaa mainontakiellosta.

Lain mahdollisella kumoamisella paikattaisiin puilla paljailla olevan lehdistön taloutta. Valtiovarainministeriön edustajan mukaan haastetta valmistellaan jo ja se voidaan jättää EY-tuomioistuimeen tulevina viikkoina.

EU-komission tiedottaja Thorsten Münch luonnehti Saksan hanketta tuoreeltaan pettymykseksi. EU:n terveysministerit hyväksyivät viime joulukuussa lain, joka kieltää tupakan mainonnan radiossa, lehdistössä ja internetissä vuoden 2005 kesäkuusta lähtien.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.