Mainos

Saksa ei huoli Öcalania

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder sanoi tänään, ettei Saksa aio pyytää Italiaa luovuttamaan kurdijohtaja Abdullah Öcalania Saksaan. Schröder ja Italian pääministeri Massimo D'Alema keskustelivat luovutusasiasta tänään Bonnissa. Schröder sanoi pyytäneensä Italialta ymmärtämystä sen suhteen, että Saksassa on paljon turkkilaisia maahanmuuttajia ja kurdiväestöä. Saksan mukaan Öcalanin tulo maahan saattaisi johtaa levottomuuksiin.

-Tämä on ollut yksi viime aikojen vaikeimmista päätöksistä. Olemme pyytäneet Italian pääministeriltä ymmärtämystä sille, että emme pyydä luovutusta, Schröder sanoi.
Schröderin mukaan he olivat D'Aleman kanssa päättäneet toimia yhteistyössä, jotta Öcalan saadaan eurooppalaisen tuomioistuimen eteen.

Jo aiemmin päivällä Saksan varaulkoministeri Günter Verheugen ilmoitti, ettei Saksa pyydä Öcalanin luovuttamista Italiasta Saksaan. Saksan varaulkoministeri Günter Verheugen sanoi Wienissä, että Bonn tekee kaikkensa tukeakseen Italiaa syntyneessä tilanteessa.
-Harkittuaan perusteellisesti asian kaikkia poliittisia ja moraalisia puolia Saksa on päättänyt, ettei se pyydä Öcalanin luovuttamista, Verheugen sanoi.

Varaulkoministerin mielestä päätökseen ei liity mitään juridisia ongelmia. Hän piti yhteiskuntarauhan säilymistä Saksan tärkeimpänä huolenaiheena. Italian viranomaiset pidättivät Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n johtajan parisen viikkoa sitten Saksan tekemän kansainvälisen pidätysmääräyksen nojalla. Italia on sen jälkeen vaatinut, että
(STT-Reuters-DPA)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.