Mainos

Saksa aikoo kieltää ranskalaiset lihatuotteet

Saksan hallitus aikoo kieltää eräiden ranskalaisten lihatuotteiden tuonnin hullun lehmän taudin vuoksi, maan terveysministeriö ilmoitti. Kielto koskee elintarvikkeita ja kosmetiikkaa, joiden valmistuksessa on käytetty aivoja, selkäydintä tai silmiä, jotka on saatu yli puolivuotiailta naudoilta tai yli vuoden vanhoilta lampailta ja vuohilta.

Saksa on jo aiemmin kieltänyt kaikkien naudanlihatuotteiden tuonnin Britanniasta ja Sveitsistä. Brittitutkijat löysivät äskettäin yhtäläisyyksiä BSE:n eli hullun lehmän taudin ja ihmisissä havaitun Creutzfeldt-Jakobin taudin uuden muodon välillä. Taudin uskotaan siirtyvän ihmiseen saastuneiden elintarvikkeiden välityksellä.

Ranskalaiset karjankasvattajat osoittivat mieltään

Karjankasvattajat, jotka vaativat valtiolta korvauksia hullun lehmän taudin aiheuttamien ansionmenetysten takia, osoittivat rajusti mieltään Keski-Ranskassa. He pysäyttivät monin paikoin tie-, lento- ja junaliikenteen noin 20:ssä Ranskan 96 departementista eli läänistä.

Karjankasvattajat pystyttivät tiesulkuja mm. Pariisin ja Toulousen väliselle päätielle ja kumosivat lehmänlantakasoja verotoimistojen edustalle. Karjankasvattajat vaativat hallitukselta 1 000 frangin (880 markkaa) korvausta lypsylehmää kohti selvitäkseen kriisistä.
(STT-DPA-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.