Mainos

Sakkovilppejä yllättävän vähän

Sakkovilppi-tapauksia on tähän mennessä paljastunut Etelä-Suomen läänissä viisi. Poliisi pitää lukua yllättävän pienenä. Tulojen valehtelu sakotustilanteessa on ollut rangaistava teko vuoden alusta lähtien.

Vuodenvaihteesta voimaan tullut sakkovilppi-rangaistus on saanut suomalaiset rehellisimmäksi kuin ennen. Sakkovilppiin syyllistyneistä löytyy kuitenkin monenlaista yrittäjää. Ylikomisario Heikki Sepän mukaan esimerkiksi pääomatuloja ei aina kerrota. Poliisi odotti kuitenkin, että sakkotapauksia olisi ollut paljon enemmän. Helmikuun loppuun mennessä koko Etelä-Suomen alueella on ollut vain viisi sakkovilppitapausta. Tämä on Sepän mukaan erittäin alhainen luku.

Suurimmat muutokset löytyvät hyvätuloisten joukosta esimerkiksi 14 000 tai enemmän tienaavia oli viime vuonna 9 prosenttia. Tänä vuonna 16. Myös tulottomien tai hyvin pienituloisten osuus on jonkinverran alhaisempi kuin viime vuonna.

Sakkovilppi paljastuu pian entistä nopeammin, kun poliisi ottaa kännykän uudella tavalla käyttöön. Ensi syksystä alkaen verottajan tieto tulee poliisille GSM-tekstiviestinä.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.