Mainos

Sakkovangit halutaan pois vankiloista

Eduskunnassa sorvataan lakimuutosta, joka tyhjentäisi vankiloita sakkojen muuntorangaistuksia suorittavista, vakavasti syrjäytyneistä miehistä.

Lakimuutos tarvitaan, jotta pääasiassa ruokaa ja juomaa kaupoista näpistelevät moniongelmaiset voitaisiin ohjata suljettujen vankiloiden sijasta päihdekuntoutukseen tai yhdyskuntapalveluun.

Rikosseuraamusviraston laskujen mukaan Suomen vankiloissa viime vuonna pelkkiä sakkoja istui yhteensä noin 1800 henkilöä. Rangaistusten ennaltaehkäisevä vaikutus on pieni, mutta kustannukset kovat.

-Se aiheuttaa huomattavan paljon työtä he tulevat keskimäärin noin kuukaudeksi vankilaan. Suurin osahan heistä suorittaa rangaistusta nimen omaan suljetuissa vankiloissa, vaikka he eivät ole vaarallisia, niin tässä on aika iso ristiriita, toteaa erityisasiantuntija Vuokko Karsikas Rikosseuraamusvirastosta.

Sakkojen muuntorangaistuskielto on siitä ongelmallinen, että sen myötä kaikkein syrjäytyneimmät, jatkuviin pikkurikoksiin syyllistyneet voisivat jäädä käytännössä ilman rangaistusta - euroja sakkojen maksuun kun ei ole eikä tule.

Rikosseuraamusvirasto väläyttelee ratkaisuksi jonkilaista kotiarestia, tai terveydentilaan suhteutettua yhdyskuntapalvelua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.