Mainos

Sakkotuomiot parituksesta Kotkassa

Kotkalainen 59-vuotias asianajaja ja armenialainen 36-vuotias hotelliyrittäjä tuomittiin sakkoihin parituksesta Kotkan käräjäoikeudessa tänään.

Käräjäoikeus katsoi, että vastaajat, pitäessään Kotkassa hotellia, syyllistyivät paritusrikokseen. He tiesivät suurimman osan hotellin asiakkaista harjoittavan prostituutiota. Kotkan käräjäoikeus veti näin ilmeisesti ensimmäisen kerran Suomessa rajaa sille, milloin hotellinpidossa syyllistytään paritusrikokseen. Punaiseksi taloksi kutsutun Satamakadulla sijaitsevan hotellin pito muodostui oikeuden mukaan paritusrikokseksi, koska hotellin asiakkaiksi ei ollut tiedossa juurikaan muita tulijoita kuin prostituoituja.

Hotellikiinteistön omistavan asianajajan oikeus tuomitsi 90 päiväsakkoon, yhteensä 15 300 markkaa, ja menettämään valtiolle 50 000 markkaa parituksesta saatuna hyötynä. Hotellia pitänyt armenialaismies sai 50 päiväsakkoa, yhteensä 4000 markkaa. Myös hänen todettiin hyötyneen parituksesta 50 000 markkaa, jonka oikeus määräsi valtiolle menetetyksi. Tuomiossa katsottiin majoitusmaksut parituksesta saaduksi hyödyksi. Vastaajat myönsivät jakaneensa hotellinpidosta jääneen voiton keskenään tasan.

Syyttäjä vaati vankeutta

Syyttäjä vaati vastaajille yleisen lainkuuliaisuuden ylläpitämiseksi ehdotonta vankeutta, mutta olisi hyväksynyt myös rangaistuksen muuttamisen yhdyskuntapalveluksi. Hän väitti vastaajien yhdessä tuumin pitäneen useita huoneita haureuden harjoittamista varten. Syytetyt kiistivät syytteet.

Oikeus katsoi vastaajien paritusrikoksen moitittavuuden jääneen vain yleiselle tasolle, koska he ainoastaan käyttivät hyväkseen prostituutiota. Kokonaisuutena oikeus piti lieventäviä asianhaaroja paljon painavampina kuin ainoaa ankaroittavaa, eli yleisen lainkuuliaisuuden ylläpidon tarvetta. Varsinkin vastaajien yhteistoimintaa poliisin kanssa oikeus piti merkittävänä lieventämisperustana. Yhteistyössä poliisin kanssa he mm. kitkivät hotellin ulkopuolella tapahtuneen kaupan ja karkoittivat hotelliin pyrkineet sutenöörit. Lieventäväksi seikaksi oikeus katsoi myös mm. sen, että yleinen suhtautuminen sukupuoliasioihin on viime vuosina muuttunut oleellisesti vapaamielisemmäksi.

Esitutkintapöytäkirjoista käy ilmi, että Punaisessa talossa oli kaupan seksin lisäksi myös tupakkaa ja alkoholia. Tytöt kauppasivat itseään avoimesti ja toiveista riippuen asiakkaalta pulitettiin 300-1000 markkaa. Myös kotiin saattoi tytön viedä. Hotellissa vahtimestarina toiminut kotkalainen mies kertoi oikeudessa, että parhaimmillaan hotellissa kävi illan mittaan 50-100 asiakasta tyttöjen luona. Asiakkaita tuli Kotkaan eri puolilta Etelä-Suomea. Myös ulkomaalaisia kävi talossa. Kotkan meripäivien aikana talossa oli ajoittain tungosta. Järjestyksen ylläpitämiseksi vahtimestarit panivat asiakkaat rappusten eteen jonoon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.