Mainos

Sakkoja vale-eläinlääkärille - leikkasi ilman pätevyyttä

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi tänään sakkoja vale-eläinlääkärinä toimineelle naiselle.

Oikeuden mukaan Klaukkalan eläinlääkäriaseman entinen johtaja rokotti kahta koiraa ilman eläinlääkärin pätevyyttä.

Hän oli osallistunut myös kissan leikkaukseen. Lisäksi hän oli väärentänyt asemalla työskennelleen eläinlääkärin nimikirjoituksen rokotettujen koirien lemmikkipasseihin ja leimannut passit eläinlääkärin leimalla. Teot ajoittuvat syksyyn 2009.

Oikeus tuomitsi naisen teoista 60 päiväsakkoon.

(MTV3 - STT)

Kun meidän mirri valehoidossa kävi

Hammaskiven poisto on tärkeä toimitus – ihmisille ja lemmikkieläimelle.

Koska meillä asusteli aikanaan kaksi kissaa, teimme kerran kiireessä syrjähypyn eli emme matkustaneet tutulle ja turvalliselle eläinlääkärille. Sen sijaan kokeilimme uutta ja edulliseksi mainostettua naapuria – vale-eläinlääkäriä.

Emme toki tuolloin tienneet, että me ja kissamme tulimme huijatuiksi.

Ajanvaraus toimi sujuvasti, odotushuone oli tavallinen. Lääke-esitteitä, rispaantuneita Koiramme-lehtiä ja opettavainen juliste lemmikkien sisä- ja ulkoloisista.

Mutta sitten alkoi epäilyttää. Talonmiehen oloinen mies kutsui kissan varastolta vaikuttaneeseen, lievästi ilmaistuna epäsiistiin takahuoneeseen.

Körmy veti maskin naamalle ja ilmoitti, että ”nyt ulos, kohta leijuu basilleja ilmassa”. Jätimme pikkukaverin vastentahtoisesti hoitoon.

Kissa selvisi vammoitta kotiin, mutta myöhemmin paljastui, että eläinlääkäriaseman omistaja ja hänen ystävänsä olivat hoidelleet lemmikkiäni omiin nimiinsä – ilman asianmukaista koulutusta.

Me palasimme nöyrinä vanhalle eläinlääkärille. Hänestä kiitos suomalaiselle koulutusjärjestelmälle ja Helsingin yliopiston eläinlääketieteelliselle tiedekunnalle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.