Sakeaa lumisadetta pohjoiseen, plusasteita etelään

Lumisateet huonontavat ajokeliä pohjoisessa tänään ja huomenna. Lännessä ja etelässä mitataan lämpöasteita keskiviikkona.

Lumisadealue on levittäytymässä maan pohjoisosaan lännestä alkaen iltapäivän ja illan aikana. Ajokeli muuttuu huonoksi tai paikoin erittäin huonoksi lumisateen takia.

– Lumisade on sakeaa. Pöllyävä lumi haittaa näkyvyyttä ja kinostuu teille, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Joitakin lumikuuroja liikkuu myös maan etelä- ja keskiosan yli itään.

Huomenna aamulla uusi lumisadealue saapuu pohjoiseen.

– Keskiviikkona eniten lunta on odotettavissa Etelä- ja Keski-Lappiin. Oulun eteläpuolella sateet ovat enimmäkseen hajanaisia lumi- ja räntäkuuroja, ennustaa Miina Manninen.

Huomisen sateet liittyvät ärhäkkään matalapaineeseen, joka liikkuu Pohjois-Suomen yli itään. Luoteistuuli voimistuu keskiviikon aikana etenkin lännessä ja pohjoisessa. Tuuli on voimakasta ja puuskaista, läntisillä merialueilla kovaa.

Keskiviikkona plusasteita etelään

Keskiviikkona sää kirkastuu lännessä ja etelässä. Auringossa lämpötilat nousevat useamman asteen plussalle.

– Ylimmillään lännen sisämaassa voidaan käydä lähellä viittä plusastetta. Myös Itä-Suomessa sää lämpenee iltapäivää kohti. Päivän ylimmät lämpötilat ovat siellä nollan vaiheilla, sanoo Miina Manninen.

Pohjois-Suomen eteläosassa ollaan huomenna päivällä pikkupakkasella, pohjoisempana -10…-12 asteessa. Tuuli purevoittaa pakkasta.

Loppuviikolla sää kylmenee koko maassa.

Lumisateen etenemistä voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sääsivustolta löytyvät lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesää ja kelikamerat.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat