Mainos

Sakari Oramosta RSO:n kunniakapellimestari

BBC:n sinfoniaorkesterin ylikapellimestariksi vuodesta 2013 alkaen valittu Sakari Oramo nimitetään Radion sinfoniaorkesterin kunniakapellimestariksi.

Sakari Oramon kausi RSO:n ylikapellimestarina alkoi elokuussa 2003. Intendentti Tuula Sarotie kuvailee Oramon kautta hyvin merkittäväksi. -Sakari Oramo jättää jälkeensä orkesterin, joka on aktiivinen ja kantaa itse mitä suurinta vastuuta omasta laadustaan.

Väistyvä ylikapellimestari on itsekin tyytyväinen kauteensa. -Asetin itselleni tavoitteeksi, että kun Musiikkitaloon mennään, orkesteri on niin hyvässä kunnossa kuin se sillä kokoonpanolla ja siinä tilanteessa on suinkin mahdollista. Siinä olemme mielestäni aika hyvin onnistuneet. Seuraaja saa sitten viedä orkesteria omalla tavallaan eteenpäin, Oramo sanoo Radion sinfoniaorkesterin tiedotteessa. Oramon seuraaja on Hannu Lintu.

RSO:n ohella Sakari Oramo on Tukholman filharmonisen orkesterin ylikapellimestari ja Kokkolan oopperan kapellimestari. Oramo johtaa lisäksi säännöllisesti Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria ja aloittaa orkesterin taiteellisena johtajana syksyllä 2013. Oramo päätti kymmenvuotisen kautensa Birminghamin sinfoniaorkesterin (CBSO) musiikillisena johtajana 2008.

Radion sinfoniaorkesterin kevätkauden viimeinen konsertti pidetään 25.5. Sakari Oramon johdolla Musiikkitalossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.