Mainos

Sakari Oramo valloittaa Birminghamissa

Suomalaisten kapellimestarien voittokulku maailmalla jatkuu. Sakari Oramo on lyönyt itsensä läpi yhdessä maailman parhaista sinfoniaorkestereista Birminghamissa Englannissa. Ensimmäinen vuosi Brittein saarilla ei ollut kuitenkaan aivan siloinen, kertoo Helsingin juhlaviikoille orkesterinsa tuonut Oramo.

Kun 33-vuotias Sakari Oramo astui soittajiston eteen vuosi sitten, vertailukohde oli aika hurja. Birminghamin sinfoniaorkesterin oli jalostanut huipulle sir Simon Rattle, yksi maailman tunnetuimmista kapellimestareista ja briteille puolijumala. Mutta Oramo on yhä vahvasti hengissä ja johtaa orkesteriaan nyt Finlandiatalolla, toinen konsertti on vielä huomisiltana.

Iltapäivällä koko porukka esiintyi Juhlaviikkojen uutuudessa: yleisö ja taiteilijat keskustelevat. Niin vain ei tapahtunut. Ensin kysyi järjestäjä, sitten lehdistö ja kansa sai puhua "jos aikaa jää". Jäi yhteen kysymykseen. Joka tapauksessa Oramo kertoi työnsä lähtökohdista Birminghamissa: yli 60 % orkesterin menoista on katettava lipputuloista ja sponsorirahoista.
Rankkaa se on, hän sanoo, mutta muistuttaa, että pelkästään Birminghamissa on 2 miljoonaa asukasta.

Vanha teollisuuskaupunki on muuttunut palvelu- ja kulttuurikaupungiksi ja orkesteri hakee tukijoita ja elintilaa mm. jatkuvalla pr-työllä. Kouluissa saatu kaikupohja on tärkeintä, sanoo Oramo. Viime syksynä Birminghamissa aloittanut Oramo on voittanut ensimmäisen erän.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.